Villefranche du Périgord

In Villefranche du Perigord vindt u alles wat u nodig heeft of zou kunnen hebben tijdens uw verblijf: twee supermarkten, slager, twee super bakkers, twee antiquairs, 4 gastvrije restaurants, twee sfeervolle cafés, een boekhandel, kapper, garage,pomp, arts, apotheek, treinstation, taxi, VVV, postkantoor, bank, wekelijkse markt. Maak er vooral gebruik van, het is zo belangrijk dat de dorpen in stand blijven ! We hebben geen supergrote ijskast of vriezer , ook om onszelf er steeds aan te herinneren om lokaal te kopen.Er is wel een extra mogelijkheid om wijn en drankjes koel te houden in de wijnkelder…

Markt in Villefranche
Markt in Villefranche

 

Recreatieve en sportieve mogelijkheden in de (zeer) nabije omgeving:

 • in de speelkamer vindt u een piano, een tafelbiljart en een  voetbalspel. Er zijn gezelschapsspellen in huis en veel boeken. Daarnaast is er een mooie buiten tafeltennistafel met toebehoren.
 • zwemmen in eigen verwarmd(!) zwembad (5×11 m)
 • kanovaren op Dordogne en Lot (op ca. 30 minuten), kano huren, heen of terug komt de bus u brengen/halen)
 • golf (op 9 km, 18 holes)
 • tennis (gratis, in het dorp)
 • vissen (eigen terrein)
 • paardrijden (nabije omgeving)
 • vliegen (aëroclubs in Belvès en Domme)
 • wandelen in de schitterende omgeving, die zich ook leent voor fietstochten (fietsen zelf meenemen of huren in Prats du Perigord, wel even checken of dat ook het komend seizoen nog kan, anders in Le Bugue)

 

Hoe komt u er:

 • Autosnelweg tot Gourdon. dan nog 45 min . Vanuit Breda tot La Mouline +/- 10 uur rijden. Wij doen het meestal in een dag.
 • Vliegvelden in Bordeaux, Limoges, Toulouse. Maar de handigste verbinding is Rotterdam – Bergerac ( Transavia),op een uur rijden vanaf La Mouline, autohuur op het vliegveld.
 • Treinverbinding naar Gourdon (rechtstreeks vanaf Parijs 5 uur) of Villefranche (iets langer)

 

Toeristische activiteiten

De streken Dordogne en Lot staan behalve om de schitterende natuur en de prehistorische vondsten en grotten, ook bekend om de vele prachtige middeleeuwse stadjes: het kasteeltje ligt zeer rustig, maar toch midden in dit uiterst aantrekkelijke gebied. Vlakbij vindt u behalve Villefranche du P zelf: o.a. Sarlat, Les Eyzies, Cahors, Puy l’Eveque, Gourdon en Monpazier; schitterende oude kastelen, waarvan vele te bezichtigen.

Er zijn vele culturele activiteiten in het seizoen, zoals concerten, exposities, feestavonden, toneel en (antiek)markten.

Erg gezellig zijn de dorpsmaaltijden,meestal onder de naam “marche des producteurs” die in allerlei dorpen in de omgeving en ook in Villefranche du Perigord zelf, wekelijks worden georganiseerd.Heel gezellig en sfeervol zijn de wekelijkse avonden in Belves  ( midden in het dorp onder de markthal) en Loubejac (op de heuvel naast de kerk met schitterend uitzicht op de ondergaande zon…)

Heel mooi zijn de vuurwerken die meestal het besluit van de jaarlijkse dorpsfeesten vormen.Let op de aanplakbiljetten naast de weg, waar de feesten worden aangekondigd. Absolute aanrader , prachtige beelden tegen de sterrenhemel, ook voor volwassenen!