Beschrijving

Het landschap en de tuin

De omgeving is heuvelachtig en zeer bosrijk met herten, zwijnen en ander wild. De tuin is parkachtig: er is een groot bordes met terras naast de woonkamer en de keuken.Vanaf het terras hebt u uitzicht op de vijver, waar vaak vogels, eenden en soms een ijsvogel bivakkeren. In het weiland daarom heen , dat bij het kasteel  hoort, zijn soms herten en bevers te zien. Die herten kunt u ook wel tegenkomen in de boomgaard die bij het huis hoort.  Over het  terrein loopt een riviertje, de Lemance, waarin rivierkreeftjes en forellen de voornaamste bewoners zijn. Als u een vergunning haalt op het gemeentehuis in het dorp kunt u gaan vissen…Voor de kreeftjes is geen vergunning nodig !

Op het bijbehorende benedenterrein langs de rivier naast het kasteel vindt u restanten van  middeleeuwse bewoning en van  ijzerwinning uit vorige eeuwen, waaronder een unieke oven en een oude graanmolen .

Vanaf het terrein loopt u zo het bos in, of over een landweggetje naar het dorp om brood te halen…Villefranche du Perigord , op 3 km afstand, is een pittoresk en onaangetast dorp, goeddeels opgetrokken in gele zandsteen.

Een van de grote attracties van deze streek is voor ons de heerlijke stilte waarin je ’s nachts de uilen hoort…naast trouwens de prachtige sterrenhemels!

Het kasteeltje

Inrichting

Het kasteeltje is sfeervol en zeer comfortabel ingericht.

Begane grond: entree 11m², gezellige woonkeuken 24m² (voorzien van ijskast met vriezer, magnetron, wasmachine, afwasmachine, groot gasfornuis met dubbele elektrische oven ,nespresso ), sfeervolle woonkamer 56m² met grote open haard daterend uit 1664 en oude stenen ‘evier’, speelkamer 30m² met o.a. kinderspeelgoed, boeken, tafelbiljart, voetbalspel en piano, serre 15m² met heerlijk zitje en  badkamer met wastafel, douche en bidet, apart toilet.

In de keuken is een grote eettafel in principe voor 8 personen, en in de woonkamer kamer een dito grote tafel. U kunt deze vergroten met een extra tafel uit de broodoven.

Verdieping: 5 slaapkamers, elk in eigen stijl, met in totaal 12 slaapplaatsen, badkamer met ligbad/douche, bidet en toilet.

Ronde toren: 12e eeuwse toren met rondgaande trap tot aan de eerste etage, daarboven nog twee etages met bibliotheekje.

Schuurgebouw: Naast  de grote afgesloten schuur die wij gebruiken voor opslag  is een  pittoreske wijnkelder  gecreerd waarin u in alle koelte de aangeschafte  wijnen kunt proeven ..

Broodoven: tussen het kasteel en het zwembad vindt u een oude broodoven. Die is nog helemaal intact. Wij gebruiken hem voor de opslag van het tuinmeubilair , extra eettafels en extra bbq.

Gastenverblijf: een separate vakantiewoning waarin sfeervolle living met open keuken, 2 slaapkamers met in totaal 6 slaapplaatsen, badkamer met ligbad/douche, bidet en toilet, apart toilet.

het zwembad (11×5) is verwarmd en heeft een geluidsbeveiliging, en een afsluithek.
Het gastenverblijf  kan door u worden meegehuurd, maar wordt nooit apart verhuurd.